Snorklingutflykt med svårigheter och lösningar...

Så var det dags igen, och jag glömmer varje gång hur svårt det är för mig nu för tiden, att klättra i och ur små hala båtar....
 
Dessutom gjorde det ganska ont att gå på botten överallt eftersom den är full av koraller. Men - klaga gör jag inte. Däremot ska jag försöka hitta plastskor inne i byn i kväll.
 
 
En besättning på två snälla filippiner och en "spindelbåt" hämtade upp oss i morse utanför hotellet kl 09.00. En timmes färd mot nya äventyr och idag har vi lärt oss att alla länder har sina egna upplägg. Det liknar inte uppläggen i Thailand.
 
Står stadigt, än så länge på det förrädiskt hala golvet - men lycklig som ni ser. I bakgrunden syns vårt fina hotell Dive thru scuba resort, som ligger på Danao beach (bara 5 minuter från Alona beach).
 
När vi kom fram till stället vi skulle snorkla på tog spindelbåten oss iland först så att vi kunde byta till en ännu mindre båt (och 400 pesos mindre) som jag också kravlade mig upp i (måste ha sett roligt ut) som tog oss ut 200 meter till korallerna. Hoppade i med vetskapen om att på något sätt ska jag sedan tillbaka in i den där lilla båten. Hur i herrans namn ska det gå till????
 
 
Hur som helst så var korallrevet helt fantastiskt!!! Man fick simma lite utanför avgränsningen för att verkligen uppleva korallväggen mot djupet och fiska i alla storleker och underbara pastellfärger. Det går inte att beskriva hur vackert det var.
 
Daniel och jag simmade runt i drygt en timme, men vattnet var lite kallt så vi började frysa och simmade tillbaka till båten. Runt omkring oss var asiater i oranga flytvästar som drogs omkring av enskilda guider. Det såg lite roligt ut.
 
Det var en liten ö, Balicasag Island, med få turister. Vi gick runt ön, förbi några bostäder där det fanns tuppar och fastbundna små grisar (de hade det bra).
 
 

På ön fanns det en liten skola och där bodde ungefär 1000 personer på ön.
 
 
Ön var omringad med sand och det tog en liten stund att ta sig fram. Vyn var det inget fel på.... (se strandraggaren till höger, fransk tror jag...)
 
 
Poserar? Nej varför tror ni det? (Men det var svårt att hålla andan tills Daniel hade klickat klart).
 
Virgin Island - ön där allt var förbjudet...
 
 
No kissing? Det här var ingen ö för mig och Daniel...
 
Som vi har förstått hittills är Filippinerna väldigt kristna. 
 
 
När vi anlände till Virgin Island var det högvatten, men annars kan man gå utanför ön på en sandbank flera hundra meter. 
 
Hela Virgin Island känns som en missionsstation (vilket det säkert är också). Ingenting kostar (men man får gärna lämna en donation) och allt är förbjudet (som ni kan se på skylten).
 
Vi stannade ca 45 minuter och kollade in alla statyer på helgon och små änglar. Sedan tog vi en liten simtur innan vi gick till båten som tog oss hem på 30 minuter.
 
En liten tur som kostade mer än en snorklingstur i Thailand gör. Med lunchen kostade hela paketet runt 5000 pesos, inklusive ett litet fint pärlhalsband som Daniel köpte till mig när jag var borta en stund och "pudrade näsan".